dijous, 15 de desembre del 2011

La via ferrada de la Roca Dreta

A la modesta Roca Dreta s'hi ha instal·lat una ambiciosa via ferrada. El equipament és correcte, disposa de línies de vida amb fraccionaments i s'ha reforçat la capçalera amb parabolts.. Tot i així l'entramat de capçalera pot resultar una mica caòtic i el descens no queda clar (en ràpel deduïm) i si és en ràpel aquest s'efectua des-de un mosquetó força menjat pel rovell.

S'ha reequipat l'antiga via d'escalada, tot i que considerem que s'ha abusat del parabolt i la reunió queda amagada entre els cables de la ferrada.

S'ha obert una via nova al lateral Nord. També, creiem que s'ha abusat del parabolt, que la línia és massa propera a la línia de la via ferrada i que la reunió, tot i que correcte, no respecta la divisió dels angles de forces.
Des de l'associació es lamenta que no s'ens hagi informat d'una actuació com aquesta i recordem que, per gaudir amb seguretat d'una via ferrada és necessari l'us de casc, arnes, dissipador, guants i calçat adequat. Podeu consultar l'equipament necessari i els protocols de seguretat fent click aquí.



Nova cara de la Roca Dreta

Nova imatge de la capçalera
Mosquetó rovellat de ràpel

Nou parabolt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada