dijous, 15 de desembre del 2011

La nova cara de la Roca Dreta

Hi ha llocs al municipi que tenen certa personalitat. Un d'aquests llocs és sens dubte, la Roca Dreta. Segurament cadascú podríem explicar més d'una història diferent amb aquest mateix escenari.

De ben jovenets, no teníem ni 13 anyets, amb un bon amic vam trobar aquesta roca per casualitat, desprès de barallar-nos amb tota classe d'herbes arbusts, i, sense tenir gaire idea, vam escalar aquest monòlit. Primer per darrera i desprès per davant, el costat... no tenien ni idea dels sistemes de seguretat d'escalada (peus de gat? arnes? corda?... que és això¿¿?), però escalàvem... Vam tornar assíduament... un cop un va caure, però els matolls el van frenar; un altre dia un altre va portar els primers peus de gat que veiem i els vem provar; un altre dia vem treure la via principal per la fissura i sense corda; un altre dia vaig a anar tot sol a treure'm mals rotllos del cap; una altre dia li vaig anar a ensenyar a una noia (funciona ;) )... mil històries... Aquestes històries son el que fan d'una roca qualsevol, un lloc especial i màgic per molts.

Ara aquest escenari de records tindrà una cara una mica diferent. S'hi ha instal·lat una via ferrada en la cara més llarga. El equipament és correcte, els materials son bons, la línia de vida correcte... la reunió una mica terregosa , hi ha algun mosquetó menjat per rovell i el descens no es gaire clar (suposo q s'ha de rapelar). També s'ha reequipat la via principal i s'ha obert un altre a un lateral fent servir paravolts.

Referint-se a aquesta nova cara, he sentit opinions per atots els gustos. Uns defenen aquesta nova cara. Ara s'hi pot realitzar una activitat diferent a les que es realitzaven fins ara. D'altres veuen amb els ulls una mica tristos les instal·lacions, doncs consideren que un lloc tan emblemàtic com aquest no hauria d'haver estat malmès d'aquesta manera.

Personalment hem quedo amb l'antic aspecte de la roca... a partir d'ara els records de cadascú tindran un escenari una mica diferent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada